Πρόταση: Οργισμένη Παρασκευή – Nicci French

Οργισμένη Παρασκευή – Nicci French

Είναι το πέμπτο βιβλίο της σειράς με τη Φρίντα Κλάιν (μια ευφυέστατη, ανεξάρτητη και πολύ παρατηρητική ψυχοθεραπεύτρια) από το συγγραφικό δίδυμο Nicci French, όπου κάθε ημέρα της εβδομάδας αποτελεί και μια ιστορία-βιβλίο στη ζωή της Φρίντα.

Στην «Οργισμένη Παρασκευή» ένας άντρας βρίσκεται δολοφονημένος να επιπλέει στον Τάμεση και τα στοιχεία οδηγούν την αστυνομία στη Φρίντα. Εκείνη χωρίς να μπορεί να πείσει για την αθωότητα της προσπαθεί με το δικό της τρόπο να ανακαλύψει την αλήθεια. Στην πορεία όμως τα πράγματα γίνονται πιο επικίνδυνα από όσο θα περίμενε.

Για όσους έχουν διαβάσει τα 4 πρώτα βιβλία, γίνεται αμέσως κατανοητό ότι η «Οργισμένη Παρασκευή» έχει ελαφρώς διαφορετικό στυλ. Η ιστορία εδώ, όπως και στο προηγούμενο, είναι πιο προσωπική, λογικό βέβαια εάν αναλογιστούμε ότι οι συγγραφείς διαλέγουν τα θέματα των βιβλίων της Φρίντα πλέον με τη γνώση ότι έχεις ήδη γνωρίσει τους χαρακτήρες και σε αγγίζουν οι προσωπικές ιστορίες περισσότερο. Επίσης όμως η ιστορία ανά διαστήματα είναι διαφορετικά δοσμένη σε σχέση με τα προηγούμενα, δείχνοντας και άλλες οπτικές γωνίες.

Πρόκειται για ένα αρκετά καλό βιβλίο και βρίσκεται σε καλύτερο επίπεδο από την «Σημαδεμένη Πέμπτη» (προηγούμενο βιβλίο) αλλά όχι με όση αγωνία θα μπορούσε να έχει. Το προτείνω, όπως και τα 4 προηγούμενα, αλλά μόνο εάν κάποιος διαβάσει όλη τη σειρά (όπως προτείνω για όλα τα βιβλία που είναι σειρές), ώστε να μπορέσει να μπει στο κλίμα και να καταλάβει τη Φρίντα και τον τρόπο που λειτουργεί.

Κριτική: Αλεξάνδρα

Για περισσότερες βιβλιοπροτάσεις δείτε εδώ.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.